Bugarska otvara ambasadu na Kosovu

Priština -- Dosadašnja Kancelarija za veze Republike Bugarske u Prištini postaće ambasada, saopštilo je bugarsko Ministarstvo inostranih poslova.

Izvor: FoNet, Beta
Podeli

"Odlazeća Vlada Bugarske je odlučila da kancelariju za veze u Prištini podigne na nivo ambasade. Ambasada će imati ambasadora, četiri diplomatska službenika i jedno tehničko lice. Funkciju ambasadora će za sada obavljati sadašnji šef Kancelarije Ivo Ivanov", javljaju prištinski mediji.

U saopštenju MIP-a se navodi da ovim korakom Bugarska ima za cilj dalje produbljivanje odnosa sa Kosovom.

Bugarska je 20. marta 2008. godine priznala nezavisnost Kosova.

Dominikanska Republika priznaje Kosovo?

Prištinski list "Epoka e Re" piše da je predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli obavešten da će Dominikanska Republika priznati nezavisnost Kosova.

"Dominikanska Republika je donela odluku da prizna kosovsku nezavisnost. Formalna odluka je već doneta i pismena nota će biti poslata Ministarstvu spoljnih poslova u utorak uveče ili u petak", rekao je Pacoli.

Kosovo

Cerić u poseti Kosovu

Prizren -- Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić boraviće od 5. do 9. avgusta na Kosovu, na poziv Islamske zajednice Kosova i Foruma bošnjaka Kosova.

Kosovo petak 31.07. 09:49 Komentara: 17

Sud u Hagu u decembru o Kosovu

Priština, Beograd -- Pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu 1. decembra će početi rasprava po zahtevu Srbije da taj sud oceni legitimnost jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Kosovo sreda 29.07. 13:35 Komentara: 16
strana 1 od 45 idi na stranu