Bugarska otvara ambasadu na Kosovu

Dosadašnja Kancelarija za veze Republike Bugarske u Prištini postaće ambasada, saopštilo je bugarsko Ministarstvo inostranih poslova.

Izvor: FoNet

Petak, 10.07.2009.

11:35

Default images

"Odlazeća Vlada Bugarske je odlučila da kancelariju za veze u Prištini podigne na nivo ambasade. Ambasada će imati ambasadora, četiri diplomatska službenika i jedno tehničko lice. Funkciju ambasadora će za sada obavljati sadašnji šef Kancelarije Ivo Ivanov", javljaju prištinski mediji.

U saopštenju MIP-a se navodi da ovim korakom Bugarska ima za cilj dalje produbljivanje odnosa sa Kosovom.

Bugarska je 20. marta 2008. godine priznala nezavisnost Kosova.

Dominikanska Republika priznaje Kosovo?

Prištinski list "Epoka e Re" piše da je predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli obavešten da će Dominikanska Republika priznati nezavisnost Kosova.

"Dominikanska Republika je donela odluku da prizna kosovsku nezavisnost. Formalna odluka je već doneta i pismena nota će biti poslata Ministarstvu spoljnih poslova u utorak uveče ili u petak", rekao je Pacoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: