Lična dokumenta Jovanki Broz

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je lična dokumenta Jovanki Broz, udovici nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.07.2009.

11:45

Default images

Dačić je, sa ministrom za rad i socijalna primanja Rasimom Ljajićem, Jovanki Broz predao ličnu kartu i pasoš. Ona je zahvalila ministrima, dodajući da je srećna, jer sada može da putuje.

"Ovo mi znači puno. Ovo smo započeli pre dve godine", rekla je Jovanka Broz, na šta joj je Dačić rekao: "Ovo nije ništa posebno, svako na to ima pravo".

"Za mene jeste", rekla je Jovanka Broz.

Jovanka Broz je, prema pisanju medija, bez ličnih isprava od 1980. godine, kada joj je preminuo suprug.

Dačić je 12. maja ove godine bio u poseti Jovanki Broz, kada je i obećao da će brzo biti rešeno pitanje njenih ličnih dokumenata, a ranije je u kontaktu sa njom bio i Ljajić, na čiju inicijativu je nedavno i dobila državljanstvo.

Ljajić je prvi ministar koji je pre tri godine posetio Titovu udovicu i tada je video da živi u vrlo lošim uslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: