Bomba za vreme mise u crkvi

Pet osoba je jutros poginulo, a 35 ranjeno kada je ispred jedne crkve u Kotabu na jugu Filipina, tokom služenja nedeljene mise, eksplodirala bomba.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.07.2009.

08:51

Default images

Portparol vojske pukovnik Džonatan Ponse kazao je da se sumnja da je napad delo muslimanskih pobunjenika,kao i da je bomba, sakrivena u blizini tezge sa hranom ispred crkve, detonirana daljinski pomoću mobilnog telefona i to u trenutku kada je tuda prolazio vojni kamion.

"Ovo je delo islamskog fronta za oslobođenje Moro (MILF). Pobunjenici postaju očajni i više ne biraju mete, već napadaju i verske objekte", ocenio je Ponse.

Žena koja je ispred crkve prodavala hranu poginula je na licu mesta, dok su ostalih četvoro, među kojima i jedno trogodišnje dete i vojnik, preminuli u bolnici.

Među povređenima je i petoro vojnika.

Mohaker Ikbal, visoki funkcioner MILF-a, najveće muslimanske pobunjeničke grupe na pretežno katoličkim Filipinima, negirao je da je njegova grupa organizovala napad.

"Kome je potreban muslimansko-katolički sukob", upitao je Ikbal i naveo da na jugu nema verskih konflikata, kao i da se njegova organizacija bori za samoopredeljenje i isključivo brani svoj narod i svoje zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: