Ivanović: Nećemo prisiljavati Srbe

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio da Vlada Srbije "sigurno neće prisiljavati Srbe da ne izlaze na kosovske izbore".

Izvor: FoNet
Podeli

"Ova Vlada sigurno neće imati manire predhodne vlade Vojislava Koštunice, da šalje ljude i koristi prinudna sredstva da prihvate njihovu ideologiju", rekao je Ivanović.

Ivanović je rekao da "ako neko ipak odluči da izađe na izbore, bez podrške predsednika, premijera Srbije i drugih važnih političkih subjekata, sigurno je da ne može računati i na podršku Srba na Kosovu ".

Tako izabrani Srbi bi imali nekoliko stotina glasova, rekao je on i dodao da se u tom slučaju postavlja pitanje šta će ti ljudi da rade.

"Ako ih Srbi nisu podržali, čije probleme žele da rešavaju, i ako ih ne podržava državni i politički vrh, onda se tu radi uglavnom o ličnim interesima i to, u svakom slučaju, mora biti politički sankcionisano", ocenio je Ivanović.

Na pitanje da li se može desiti da, zbog neizlaska Srba na izbore, vlast u Štrpcu, gde su Srbi u većini, Albanci preuzmu vlast, Ivanović je rekao da takva situacija već postoji i da u ovoj opštini postoje paralelne lokalne vlasti.

"Albanci nisu izašli na naše izbore 11. maja prošle godine a Srbi nisu izašli na kosovske izbore u novembru pre dve godine. Sada u toj opštini postoje srpska i albanska administracija. To komplikuje situaciju i mi ćemo sigurno u budućnosti morati da nađemo rešenje za to", rekao je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 45 idi na stranu