Uhapšen napadač na antifašiste

Beograd -- Beogradska policija uhapsila je Veljka J., pripadnika profašističkog pokreta "Obraz", zbog napada na učesnika protesta kod Univerzitetskog naselja u Bloku 67.

Izvor: B92, Beta
Podeli

On je osumnjičen da je prošlog petka nakon protestnog skupa Antifašističke kampanje u Ulici Jurija Gagarina u Beogradu zajedno sa još nekoliko osoba fizički napao učesnike tog skupa. Kako je navedeno, tom prilikom je naneo lake telesne povrede jednom učesniku protesta.

Podsetimo, u petak, 26. juna, održan je "protest protiv logora Belvil". Ispred tržnog centra Delta siti na poziv Antifašističke kampanje okupilo se stotinak Beograđana rešenih da iskažu solidarnost sa sugrađanima koji su u romskom naselju u bloku 67 ograđeni žicom.

"Po završetku skupa manju grupu učesnika napala je organizovana banda pripadnika fašističke organizacije Obraz, lakše ozleđujući jednog od aktivista. Posebno je indikativno što se na snimku ove bande vidi i jedna osoba sa akreditacijom Univerzijade, što znači da je ili zaposlen ili volontira na istoj", navela je AFK u saopšenju posle protesta.

"Ovaj protest ispred Delta sitija još jednom je pokazao da je uprkos svim preprekama moguće javno se suprotstaviti rasizmu i nepravdi. Pozivamo sve građane da nam se pridruže u daljim naporima da skinemo ljagu sa našeg grada i oborimo žicu", navela je tom prilikom AFK.

strana 1 od 783 idi na stranu