Đilas: Raseljavanje do septembra

Beograd -- Romsko naselje ispod mosta Gazela biće raseljeno do septembra, a u sličnom roku biće raseljeno i naselje kod Belvila, kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: Beta
Podeli

"Grad će svoj deo završiti, a isto očekujemo i od nadležnih republičkih institucija. Nećemo pregovarati o tome gde će na teritoriji Beograda ti ljudi biti raseljeni, niti ćemo uvažiti eventualne proteste", kazao je Đilas.

Komentarišući optužbe pojedinih organizacija da ograđivanje Roma kod naselja Belvil predstavlja getoizaciju Đilas navodi da nije ograđeno romsko naselje već Univerzitetsko selo.

"Što se tiče izjava predstavnika pojedinih nevladinih organizacija, pitam se u čemu oni to podržavaju stanovnike nehigijenskih naselja. Da li u tome da oni nastave da žive u tako užasnim uslovima, da im deca ne idu u škole, a da im pacovi gospodare naseljem?", upitao je Đilas.

On je istakao da je Gradska uprava donela svoju odluku o raseljavanju romskih naselja i da od nje neće odstupiti ni milimetar.

"Nehigijenska naselja koja se nalaze na lokacijama značajnim za razvoj infrastrukture grada biće raseljena. Njihovim žiteljima biće obezbeđen smeštaj, voda, sanitarni uslovi, ali moći će da ih koriste samo ukoliko njihova deca 1. septembra pođu u školu", rekao je gradonačelnik Beograda.

On je najavio i da će dvadesetoro romske dece dobiti stipendije, a ako bude potrebno, obezbediće se i garderoba za školsku decu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 777 idi na stranu