Incko: OHR ostaje u BiH

Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko izjavio je da Upravni odbor Veća za sprovođenje mira nije doneo odluku o zatvaranju OHR-a.

Izvor: Beta

Utorak, 30.06.2009.

18:28

Default images

Razlog za ovu odluku je, prema njegovim rečima to što vlasti u BiH nisu ispunile tražene ciljeve i uslove. On je nakon dvodnevnog zasedanja Veća za sprovođenje mira, rekao da zatvaranje OHR-a nije upitno, ali samo ako se BiH kreće u pravom smeru.

Incko je izjavio da su politički direktori Upravnog odbora ocenili da je rešavanje pitanja državne i vojne imovine u BiH prioritet i da su domaće političare pozvali na postizanje dogovora.

"Zbog ovoga, Upravni odbor nije mogao razmatrati mogućnost zatvaranja OHR-a", rekao je Incko u Sarajevu.

Politički direktori Upravnog odbora Veća za implementaciju mira, tokom dvodnevnog boravka u Sarajevu, razgovarli su sa liderima političkih stranaka u BiH, predstavnicima Parlamenta BiH i drugim zvaničnicima.

Članovi Upravnog odbora su dali punu podršku visokom predstavniku i mogućnosti da koristi niz ovlaštenja kako bi osigurao puno poštovanje mirovnog sporazuma u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: