Mas uveren u ukidanje viza

Ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas izjavio je da je uveren da će građanima Srbije početkom 2010. godine biti ukinute vize za zemlje Evropske unije.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2009.

14:25

Default images

"Nisam upućen u detalje pregovora između Srbije i Evropske komisije o viznoj liberalizaciji, ali prema poznatim podacima, oni su očigledno na dobrom putu. A pošto mi je ambasadorska plata velika, ne bi bio neki rizik da deo te zarade stavim na viznu liberalizaciju za Srbiju početkom 2010. godine", rekao je Mas novinarima u Nemačkoj ambasadi u Beogradu.

On je ponovio da je za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU, kao i za stupanje na snagu Prelaznog trgovinskog sporazuma neophodno da Beograd u potpunosti ispuni uslov saradnje sa Haškim tribunalom.

Dodao je da misli da će kada se to desi i Holandija pristati da bude odmrznut ceo Prelazni trgovinski sporazum Srbije i EU.

Nemački ambasador je naglasio da proces harmonizacije srpskog pravosuđa sa pravnim tekovinama EU, koji je u toku, "nije neko novo uslovljavanje, sa nekim lošim namerama", već neophodan i dobar okvir za organizovanje života stanovništva Srbije i njihovo lakše uklapanje u Uniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: