"Aerodrom parking" u štrajku

Ni posle sastanka sa rukovodiocima Aerodroma "Nikola Tesla", zaposleni u "Aerodrom Parkingu" koji već 18 meseci ne primaju platu, ne odustaju od štrajka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2009.

10:31

Default images

Rukovodstvo "Aerodroma" ponovilo je štrajkačima da će njihov pravni status biti rešavan u skladu sa zakonom predviđenom procedurom o kojoj su ranije razgovarali predstavnici dva preduzeća. Tim povodom zakazan je i sastanak sredinom nedelje sa pravnim timom Ministarstva za infrastrukturu.

Radnici navode da su se na štrajk odlučili jer Aerodrom "Nikola Tesla" odbija da im isplati zarade već 18 meseci, iako ga na to obavezuje ugovor između ta dva preduzeća.

Odlukom Vlade iz 2005. godine "Aerodrom parking" formiran je kao posebno preduzeće, čime je izdvojen od aerodroma.

Ugovorom koji su odmah po osnivanju potpisali bivši direktor aerodroma Nebojša Nedeljković i direktor "Aerodrom parkinga" Slobodan Cojić, dogovoreno je da aerodrom i dalje naplaćuje parking, a da za uzvrat isplaćuju zarade radnicima ovog preduzeća. Međutim, kako štrajkači kažu, to je važilo do dolaska Bojana Krišta na čelo aerodroma.

"Bivši direktor Krišto je razgovarao sa mnom i vodili smo ozbiljne pregovore i imamo i pismenu garanciju da će naši zahtevi biti ispoštovani. Isplata zaostalih zarada, socijalnog programa i rešavanje statusa. Krišto je otišao, ostao je njegov zamenik, tadašnji savertnik Radosavljević, ali to se nije odmaklo sa mrtve tačke nigde", kaže predsednik Štrajkačkog odbora Milomir Čavić.

Šesnaest zaposlenih u "Aerodrom parkingu" ima ozbiljnih egzistencijalnih problema.

"Živim teško, imam supruga koji minimalno zarađuje i dvoje studenata. Ne mogu sina, koji je odličan student, ponekad da pošaljem na fakultet jer nemam za prevoz".

"Od 2004. i supruga je na birou, pomažu mi rodbina, prijatelji, radim nešto privatno, školujem dvoje dece."

Nadležni na Aerodromu "Nikola Tesla" kažu da je radnicima nuđen posao na aerodromu, ali da su oni to odbili pošto ne žele radno mesto, već isplatu otpremnina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: