Kosovo pristupilo MMF-u i SB

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu i premijer Hašim Tači potpisali su u Stejt departmentu u Vašingtonu pristupnicu Kosova MMF-u i Svetskoj banci (SB).

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2009.

20:39

Default images

Predsednik Sejdiu je rekao da će Kosovo disciplinovano sprovoditi politiku Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), dok je premijer Tači kazao da je to zajednički uspeh ne samo Kosova već i onih koji su ga podržavali na putu ka nezavisnosti i učlanjenju u najznačajnije finansijske institucije.

Kosovo je postalo članica MMF-a početkom maja dok je početkom ovog meseca primljeno i u Svetsku banku.

Za prijem Kosova u ove najznačajnije finansijske institucije glas je dao veći broj zemalja od onih koje su priznale Kosovo, što se u Prištini tumači nagoveštajem da će i te zemlje u bliskoj buducnosti priznati njegovu nezavisnost.

Najviši zvanični Kosova danas su se sreli sa predsednikom Svetske banke, Robertom Zelikom i generalnim direktorom MMF-a Dominik Stros Kanom.

U delegaciji Kosova pri potpisivanju sporazuma bili su i ministar inostranih poslova Skender Hiseni i ministar finansija i privrede Ahmet Salja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: