Oslobođen optužbi za ratni zločin

Sudsko veće Suda BiH oslobodilo je Ferida Hodžića krivice za zločine počinjene nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima 1992. i 1993. godine u Vlasenici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2009.

16:17

Default images

Sudsko veće je na suđenju Feridu Hodžiću, bivšem komandantu Teritorijalne odbrane Vlasenica, donelo nepravosnažnu presudu prema kojoj se on oslobađa krivice za zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima u Cerskoj, u opštini Vlasenica.

Predsedavajući Sudskog veća Tihomir Lukes kazao je da Tužilaštvo nije uspelo da dokaže komandnu odgovornost optuženog.

Sud je utvrdio da je u periodu između aprila 1992. i januara 1993. godine u Cerskoj funkcionisao logor "Štala", u kojem je bilo zatvoreno najmanje šest osoba srpske nacionalnosti, među kojima jedan maloletnik i jedna žena.

Prema rečima Lukesa, Tužilaštvo nije iznelo nijedan dokaz za to da je naređenje za zatvaranje izdao Ferid Hodžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: