Iliću prihvatljivi socijalisti

Beograd -- Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio da je za tu stranku prihvatljivo da se o formiranju vlasti u Zemunu razgovara i s koalicijom okupljenom oko socijalista.

Izvor: NIN
Podeli

Ilić je naveo da je NS za to da počnu razgovori o programu buduće koalicije i da je njegova stranka, ako se svi usaglase o programu, za takvu koaliciju. On je rekao za NIN da se NS zalaže za to da što pre budu formirane lokalne vlati u Zemunu i Voždovcu i da je zato pristala na saradnju sa naprednjacima.

"Ali ne želimo da budemo iskorišćeni za jednokratnu upotrebu. Želimo da napravimo dogovor za Zemun i Voždovac, ali i za celu Srbiju. Da postignemo dogovor da zajedničkom akcijom izdejstvujemo vanredne izbore", rekao je Ilić u intervjuu nedeljniku NIN.

Lider NS-a je istakao da bi, zbog budućnosti Srbije, radikali i naprednjaci, pored svih nesuglasica, trebalo da sarađuju.

"Daleko od toga da ja tražim od Šešelja da se miri sa Nikolićem. Tražim samo da im od stranke bude bitnija Srbija. A svi se slažemo da ova vlada vodi u propast", rekao je Ilić.

On je kazao da se sa Šešeljem čuo nedavno i da on i dalje insistira da mu naprednjaci prvo vrate mandate u Skupštini Srbije.

"Razumem, ga ali sam mu rekao da je to u ovom trenutku nerealno i da bi za Srbiju bilo dobro da pokušamo da pronađemo drugo rešenje, ako je ikako moguće", kazao je Ilić i dodao da je za njega prihvatljivo da se o formiranju vlasti u opštini Zemun razgovara i sa koalicijom okupljenom oko socijalista.

strana 1 od 777 idi na stranu