Đorđević: Izvršavao sam nalog

Svedočenjem bivšeg načelnika Resora Javne bezbednosti Vlastimira Đorđevića završeno je izvođenje dokaza na suđenju za ubistvo braće Bitići 1999. godine.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2009.

17:36

Default images

Policajci Sreten Popović i Miloš Stojanović optuženi su za saučesništvo u ubistvu braće Bitići, američkih državljana albanskog porekla, u julu 1999. godine. Vlastimir Đorđević, koji se nalazi u Hagu, gde će mu biti suđeno za zločine na Kosovu, svedočio je putem video-linka.

On je negirao umešanost u ubistvo trojice pripadnika OVK, rekavši da je samo izvršio nalog ministra policije Vlajka Stojiljkovića da se trojica zarobljenika prebace iz zatvora u Prokuplju u Petrovo Selo, u centar za obuku Posebnih jedinca policije.

Za njihovo ubistvo i sahranjivanje u masovnoj grobnici Đorđević je, kaže, saznao iz medija. Tokom svog svedočenja Đorđević je povezao policijskog generala Obrada Stevanovića sa Posebnim jedinicama policije za koje se veruje da su odgovorne za ubistvo braće Bitići.

Stevanović je do sada negirao takve tvrdnje. Posle svedočenja Đorđevića, zamenik tužioca Dragoljub Stanković najavio je da će dopuniti optužnicu a završne reči tužioca i odbrane u ovom procesu biće iznete u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: