Autoput ka Dimitrovgradu u novembru

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će radovi na izgradnji kraka Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada početi u novembru.

Izvor: Beta

Petak, 19.06.2009.

17:25

Default images

On je otvarajući deonicu puta Leskovac-Vlasotince kazao da je Vlada Srbije u četvrtak usvojila ugovor sa Svetskom bankom o kreditu od 388 miliona dolara za finansiranje radova na Koridoru 10.

Kako je istakao Dinkić, do ponedeljka bi trebalo da se Svetskoj banci preda dokumentacija koja će omogućiti raspisivanje tendera za izgradnju autoputa na istočnoj deonici Koridora 10, kod Dimitrovgrada, za radove vredne 100 miliona evra.

"Taj tender biće u narednim nedeljama objavljen u 'Fajnenšel tajmsu' i radovi bi trebalo da počnu najkasnije u novembru ove godine", kazao je ministar ekonomije i potpredsednik Vlade Srbije.

Dinkić je naveo da se uporedo sa tim ubrzano završava projektna dokumentacija za preostale deonice na južnim krakovima Koridora 10 u Srbiji, tako da se do kraja avgusta očekuje raspisivanje tendera za deonicu koju finansira grčka vlada.

Prema ranijim najavama Vlade Grčke, Srbija će iz Helenik plana dobiti 100 miliona evra za izgradnju autoputa na Koridoru 10, od Niša prema granici sa Makedonijom.

Za ostale deonice, istakao je Dinkić, radiće se plan eksproprijacije.

"Srbija je od međunarodnih finansijskih organizacije dobila više od 1,2 milijarde evra. Novac neće biti problem. Očekujemo da počnu radovi već ove godine, a da serijom tendera omogućimo da od proleća 2010. godine radovi budu masovni", naveo je Dinkić.

Kako je naglasio, svi pravci na kraku Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada i onom od Leskovca do Preševa biće završeni do kraja mandata ove Vlade Srbije.

Dinkić je danas zajedno sa ministorm za infrastrukturu Srbije Milutinom Mrkonjićem otvorio obnovljenu deonicu od jednog kilometra puta koja spaja Vlasotince sa Koridorom 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: