Skup o internet poslovanju

Beograd -- Najposećeniji sajtovi iz Srbije su B92 i Blic, pretraživač “Krstarica” i sajt za traženje posla “Infostud”, rečeno je danas na skupu o internet poslovanju.

Izvor: B92
Podeli

Najposećeniji inostrani sajtovi u Srbiji su internet pretraživač "Gugl", društvena mreža "Fejsbuk" i sajt za razmenu video sadržaja "Ju tjub". Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić kazala je na konferenciji "Aj front" da ti podaci pokazuju da u Srbiji postoje mogućnosti za razvoj društvenih mreža i sajtova za razmenu video sadržaja na srpskom jeziku.

Matićeva je kazala da najveće šanse za uspeh imaju sajtovi koji nisu ograničeni na Srbiju već su namenjeni tržištu bivše Jugoslavije.

Kako je navela, to tržište "nije zanemarljivo" i to bi trebalo iskoristiti.

Najposećeniji srpski sajtovi su, kako je navela, sajtovi sa vestima B92 i Blic, internet pretraživač “Krstarica” i sajt za traženje posla “Infostud”.

Matićeva je kazala da je planirano da Srbija 2010. godine bude uključena u sistem za plaćanje preko interneta "Pej pal".

Ona je kazala da je tu informaciju dobila iz “Pej pala” i navela da će uključivanje Srbije u taj sistem, koji je za korisnike besplatan i jednostavan, podstaći elektronsku trgovinu i poslovanje u Srbiji.
Matićeva je kazala da je broj priključaka za pristup internetu u 2008. povećan za oko 300.000 na 1,6 miliona zahvaljujući razvoju mobilnog interneta treće generacije (3G).

Kako je rekla, taj internet ne koriste svi koji imaju mogućnost, njegova popularizacija i snižavanje cena će pogodovati povećanju rasprostranjenosti interneta, ali će porez na mobilnu telefoniju usporiti taj proces.

Na dvodnevnoj konferenciji "Aj front" učestvuje promoter internet usluga prodavnice “Amazon” za Evropu Simon Brunoci, istraživač sistema za plaćanje “Pej pal” Dejvid Rodžers, kao i predstavnici “Ciska”, firme za prodaju preko interneta “E-dućan” i Registra nacionalnog internet domena Srbije.

Info

Dete preživelo pad aviona

Dubai, Moroni, Pariz -- Prema najnovijim izveštajima lokalnih vlasti i medija, jedno dete je preživelo udes aviona, koji je leteo iz Sane u Jemenu ka Moroniju na Komorskim ostrvima.

Svet utorak 30.06. 23:01 Komentara: 56

U KPS se vratilo 310 Srba

Priština -- U Kosovsku policiju se za povratak prijavilo 310 policajaca srpske nacionalnosti, izjavio je portparol KPS-a Arber Beka i dodao da broj povratnika nije konačan.

Kosovo utorak 30.06. 21:59 Komentara: 24

Sarkozi protiv Libermana?

Jerusalim -- Predsednik Francuske Nikola Sarkozi savetovao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da smeni šefa diplomatije Avigdora Lidermana, tvrde izraelski izvori.

Svet utorak 30.06. 21:53 Komentara: 0

Obama: Ilegalan državni udar

Vašington, Njujork -- Predsednik Manuel Zelaja, koga je vojska proterala iz Hondurasa, za Sjedinjene Države ostaje šef te države, poručuje američki predsednik Barak Obama.

Svet utorak 30.06. 21:42 Komentara: 21
strana 1 od 777 idi na stranu