Skup o internet poslovanju

Najposećeniji sajtovi iz Srbije su B92 i Blic, pretraživač “Krstarica” i sajt za traženje posla “Infostud”, rečeno je danas na skupu o internet poslovanju.

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2009.

13:13

Default images

Najposećeniji inostrani sajtovi u Srbiji su internet pretraživač "Gugl", društvena mreža "Fejsbuk" i sajt za razmenu video sadržaja "Ju tjub". Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić kazala je na konferenciji "Aj front" da ti podaci pokazuju da u Srbiji postoje mogućnosti za razvoj društvenih mreža i sajtova za razmenu video sadržaja na srpskom jeziku.

Matićeva je kazala da najveće šanse za uspeh imaju sajtovi koji nisu ograničeni na Srbiju već su namenjeni tržištu bivše Jugoslavije.

Kako je navela, to tržište "nije zanemarljivo" i to bi trebalo iskoristiti.

Najposećeniji srpski sajtovi su, kako je navela, sajtovi sa vestima B92 i Blic, internet pretraživač “Krstarica” i sajt za traženje posla “Infostud”.

Matićeva je kazala da je planirano da Srbija 2010. godine bude uključena u sistem za plaćanje preko interneta "Pej pal".

Ona je kazala da je tu informaciju dobila iz “Pej pala” i navela da će uključivanje Srbije u taj sistem, koji je za korisnike besplatan i jednostavan, podstaći elektronsku trgovinu i poslovanje u Srbiji.
Matićeva je kazala da je broj priključaka za pristup internetu u 2008. povećan za oko 300.000 na 1,6 miliona zahvaljujući razvoju mobilnog interneta treće generacije (3G).

Kako je rekla, taj internet ne koriste svi koji imaju mogućnost, njegova popularizacija i snižavanje cena će pogodovati povećanju rasprostranjenosti interneta, ali će porez na mobilnu telefoniju usporiti taj proces.

Na dvodnevnoj konferenciji "Aj front" učestvuje promoter internet usluga prodavnice “Amazon” za Evropu Simon Brunoci, istraživač sistema za plaćanje “Pej pal” Dejvid Rodžers, kao i predstavnici “Ciska”, firme za prodaju preko interneta “E-dućan” i Registra nacionalnog internet domena Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: