Uhapšeni profesori zbog korupcije

Beograd -- U Kruševcu je uhapšeno dvoje profesora Mašinsko-elektrotehničke škole u tom gradu zbog sumnje da su od roditelja jednog učenika uzeli mito, saopštio je MUP.

Izvor: Beta
Podeli

Uhapšeni su profesorka engleskog jezika Ljiljana P. (53) i razredni starešina Jovan L. (48), oboje iz Kruševca, zbog sumnje da su od roditelja učenika A.P. tražili i uzeli novac da bi mu popravili negativnu ocenu iz engleskog jezika. "Ljiljana P., profesor engleskog, tražila je i primila 80 evra, a razredni starešina Jovan L. 100 evra", piše u saopštenju.

Kako je navela policija, Ljiljana P. je tokom školske godine u odeljenjima u kojima je predavala dala veliki broj nedovoljnih ocena.

"Roditelji su se, zbog problema negativnih ocena obratili razrednom starešini Jovanu L. koji je obećao pomoć, tražeći za uzvrat novac u iznosu koji je nastavnica engleskog Ljiljana P. zahtevala, od čega je deo zadržavao za sebe", navedeno je u saopštenju policije.

Policija nastavlja rad na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa tim slučajem. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom istražnom sudiji Okružnog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 52 idi na stranu