Ministar: Tiršova traži obdukciju

Klinika u Tiršovoj traži obdukciju bebe preminule od meningitisa. Gradonačelnik Đilas očekuje ostavku direktora Doma zdravlja Novi Beograd.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2009.

13:00

Default images

Ministar zdravlja Tomica Milosacvljević kaže da će konačnu odluku o obdukciji doneti istražni sudija. "Pre svega izražavam najdublje saučešće porodici, a Ministarstvo zdravlje će javno reći zaključke inspekcijskog nadzora i vanredne provere kvaliteta stručnog rada koji se sprovode u Domu zdravlja Novi Beograd i u klinici u Tiršovoj", kazao je on.

Ministar zdravlja je na konferenciji za novinare naveo i da će biti preduzeti svi koraci predviđeni zakonom, čim budu poznati rezultati tih radnji.

Milosavljević je kazao i da će, ukoliko se utvrdi da je bilo propusta, Tužilaštvu dostaviti kompletnu dokumentaciju i da će i Lekarska komora i Ministarstvo zdravlja, ali i gradska vlast, kao osnivač domova zdravlja, ispitati čitav slučaj.

Roditelji N.T. naveli su da je devojčica dospela u tako teško stanje jer nije adekvatno lečena.

Prema pisanju medija, roditelji tvrde da su dete dva puta dovodili u Dom zdravlja Novi Beograd sa visokom temperaturom, ali da su ih oba puta lekari vraćali kući smatrajući da je reč o virusnoj infekciji.

Devojčica je na kraju upućena na kliniku u Tiršovoj, gde je pala u komu i preminula.

Gradonačelnik očekuje ostavku direktora

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da očekuje da direktor Doma zdravlja Novi Beograd podnese ostavku zbog smrti šesnaestomesečne bebe.

"Mislim da iz moralnih razloga bi bilo zaista logično i normalno da direktor ustanove u kojoj je započeto lečenje deteta - koje će naravno kontrole pokazati šta sve nije dobro urađeno, ali je očigledno da postoje greške lekara - da on ili ona podnese ostavku”, poručio je Đilas.

“Ukoliko se to ne desi, ja ću pokrenuti mehanizme u gradu Beogradu kako bi se sankcionisalo takvo ponašanje", najavio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: