Škundrić: Priština odbija predloge

Prištinske vlasti odbile su sve predloge Beograda za rešenje problema snabdevanja strujom srpskih sredina na Kosovu, kaže ministar energetike Petar Škundrić.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

12:15

Default images

"Ponudili smo duplo veću količinu donacije (struje) od onog što potroše Srbi, a čak ni to nije prihvaćeno. To svedoči da je reč o političkim brutalnim pritiscima na srpski narod na Kosovu i Metohiji", rekao je agenciji Beta ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije.

Prema njegovim rečima, Beograd je bio spreman na svaku vrstu dogovora koja ne podrazumeva da se njime posredno priznaje državnost Kosova koja je neprihvatljiva za Srbiju.

Ministar je dodao da je formirano radno telo Vlade Srbije koje se isključivo bavi pitanjem snabdevanja električnom energijom nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

"Tu ima niz mogućosti i tehničkih rešenja koja se razmatraju i traženja rešenja kroz podršku i pomoć prijateljskih zemalja, pa i u smislu pronalaženja drugog distributera koji bi mogao po svim međunarodnim klauzulama da snabdeva Srbe strujom", rekao je Škundrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: