Pukanićev ubica uhapšen u Beogradu

Kako je za B92 potvrdio Ivica Dačić, u Beogradu je uhapšen Željko Milovanović Gavra, koji je osumnjičen za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića u Zagrebu.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

22:32

Default images

Kako je za B92 potvrdio Ivica Dačić, srpska policija je u Beograd na dorćolu uhapsila Željka Milovanovića Gavru, koji je osumnjičen za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića u Zagrebu. Ministar je izjavio da je Milovanović bio naoružan, a u pištolju je bio metak u cevi. Ovo je drugo hapšenje vezano za ubistvo Ive Pukanića u poslednja dva dana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su Željka Milovanovića, zvanog Gavra koga hrvatska policija sumnjiči da je na skuteru u dvorište lista „Nacional“ uneo eksploziv, koji je usmrtio Ivu Pukanića i Niku Franjića.

Pre toga iznajmio je stan preko puta Pukanićevog i pratio ga mesec dana.

Željko Milovanović je krajem oktobra boravio na području Doboja, ali policija Republike Srpske nije uspela da ga uhapsi.

Željko Milovanović je državljanin je Hrvatske, i Bosne i Hercegovine za kojim je izdata Interpolova poternica.

Rođen je u Hrvatskoj, a 2005. godine bio je nastanjen u Somboru.

Milovanović ima pozamašan policijski dosije.

Sedam godina bio je pripadnik Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije.

Za njim, osim osječkog suda koji ga tereti za ratne zločine u Slavoniji, zbog ubistava, pljački, otmice i krađe, tragaju i sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

Istraga je podneta protiv Svetozara Đurovića iz Crne Gore i Milenka Kuzmanovića iz Srbije, koji se povezuju sa Sretenom Jocićem - Jocom Amsterdamom.

Veljović: U Gavrinom iznajmljenom stanu pronađeno dosta oružja

Željko Milovanoviæ Gavra, Index.hr
Direkotor policije Milorad Veljović rekao je za B92 da je Milovanović uhapšen oko 22 h na Dorćolu u ulici Dunavski kej bb.

Veljović kaže da Milovanovića potražuju policije Hrvatske, Srbije i Republike Srpske za izvršenje najtežih krivičnih dela.

Odmah je urađen i pretres stana, koji je Milovanović iznajmio pre 4 dana, i tom prilikom pronađeno 2 škorpiona, 4 prigušivača, 4 pištolja i veća količina municije potvrdio je Veljović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: