Aeromiting na Čeneju

Pred više hiljada ljudi na Čeneju, predstavili su se u akrobatskim letovima vrhunski piloti Vojske Srbije, kao i piloti akrobatske grupe Zvezde.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

01:39

Default images

Treći Međunarodni aeromiting biće nastavlja se i danas na Čeneju, nadomak Novog Sada. Na ovogodišnjem aeromitingu veliki doprinos je dalo Ratno vazduhoplovstvo Vojske Srbije. Vrhunski piloti ratnog vazduhoplovstva prikazali su brojnoj publici kakve sve veštine i akrobacije mogu da izvedu avioni od kojih su neki teški i 20 tona.

Akrobacije su izvođene na Migu 29, Super Galebu i jurišnom avionu Orlu.

Piloti su izvodili let iznad zemlje na samo pet metara, čak si i postizali brzinu od 1.000 km na sat.

Piloti Vojske Srbije prikazali su program brzo i bučno što se i publici dopalo.

Na aeromitingu tradicionalno učestvuje i akrogrupa Stars.

Ove godine nastupaju sa četiri galeba, ali, zbog današnjih loših vremenski uslova pilot Tomislav Bećagović nastupio je sam i prikazao je naeverovatnu veštinu upravljanja avionom.

Na Miting su sleteli i dvanaestak vrhunskih akrobatskih pilota i aviona iz Italije, Španije, Švajcarske, Nemačke, Velike Britanije, Bugarske, Češke, Mađarske, Slovenije.

Oni nisu nastupali zbog loših vremenskih uslova ali organizatori se nadaju boljim vremenskim uslovima pa će publika moći da uživa u njihovom nastupu u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: