Izložba sportskih automobila

U Beogradu je na Kalemgdanu održana neobična izložba Morgans sportskih automobila.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

01:03

Default images

Francuske četvorotočkaše izložili su učesnici međunarodnog relija Trans Europa 2009, na proputovanju kroz Beograd.Reli se vozi od Mađarske, preko Srbije, Makedonije, Grčke i Italije do Francuske. Danas će ispred paviljona Cvijeta Zuzorić biti izloženi skupoceni oldtajmeri, poput Ševroleta, Mustanga, Jaguara i Ostina.

Pjer Anri Maul ljubav prema Morgan automobilima gaji od detinjstva.

Potiče iz porodice koja je decenijama u automobilskoj industriji, a strast prema elegantnim četvorotočkašima deli i sa svojom suprugom, koja je organizatorka relija Trans Europa 2009.

"Ovaj automobil je veoma poseban. Ovaj model proizveden je 1936. godine, dok Morgan kao brend slavi ove godine stogodišnjicu postojanja. Od svog nastanka Morgan automobili vrlo su se malo menjali. Oblik je naravno isti, ali je motor unapređen. Ovaj automobil star je samo dve nedelje, a već automobil do njega star je 15 godina. Razlike među njima su minimalne," rekao je Pjer Anri Maul, ekskluzivni uvoznik automobila u Francuskoj.

Zaljubljenici u automobile, ali i slučajni prolaznici kažu da gradovima u Srbiji nedostaje više ovakvih manifestacija.

Posle Beograda, Morgan karavan uputiće se u Skoplje, Kastoriju i Firencu.

Krajnje odredište je grad Šamoni u Francuskoj.

Ugodno društvo i lagana vožnja - sve što je potrebno za "bon vojaž“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: