Jovanović: Postaviti nove vrednosti

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović kaže da Beograd mora zauzeti poziciju lidera, ne u asfaltiranju i mostogradnji, već u postavljanju novih vrednosti.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

17:17

Default images

Jovanović je na drugoj redovnoj sednici Skupštine gradskog odbora te stranke istakao da je uspeh LDP-a u Beogradu dokaz ispravnosti politike te stranke, a da će rezultate tog rada pokazati izborini rezultati u opštinama Zemun i Voždovac.

"Novi gradski odbor ima obavezu da ciljeve LDP-a ubrza i da nastavi da se bori za interese građana", rekao je on, istakavši da je neophodno razdvojiti politiku od biznisa, zdravsta, sporta, kulture i svih drugih oblasti, kako na nivou grada, tako i na novou republike.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast u Srbiji je "dobronamerna, ali nesposobna", a građanima je potreban kredibilan parlament i efikasna Vlada koja će zastupati njihove interese i boriti se za njih.

"Sa vladajućom većinom se slažemo u definisanju problema našeg društva, kada je reč o približavanju Evropskoj uniji, ekonomskoj krizi, korupciji i izborima, ali ne i sa načinom na koji bi ti problemi trebalo da budu rešeni", dodao je Jovanović.

On je ocenio da je vlast u Srbiji stala na pola puta i posao LDP-a je, kako je dodao, "da je pogura" ili da napravi novu koja će biti sposobna da prevaziđe sve probleme i koja će imati jasan cilj.

"Srbija je politički, ekonomski i socijalno uništena i ne možemo očekivati da se ti problemi reše sami od sebe", dodao je Jovanović, istakavši da "nemoć, nesporazumi i nesposobnost vladajuće većine sprečavaju Srbiju da napreduje", a da je zadatak LDP-a "da nađe pozitivne mehanizme kojima će menjati društvo".

Na današnjoj sednici Skupštine Gradskog odbora LDP-a izabran je novi menadžer - Dejan Ranđić i članovi stalnog sastava tog odbora.

Za članove stalnog sastava Gradskog odbora LDP-a izabrani su Marko Maršićević, Svetolik Pavlović, Andrea Simonov, Vladeta Jovanović, Miloš Kuzmanović, Glorija Zarin, Ljubomir Pajović i Milana Brisić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: