"Zemljište nije posao predsednika"

Predsednik Tadić izjavio da nije posao predsednika države da se bavi slučajevima preduzeća i atraktivnih lokacija koje nisu prodate na licitaciji.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

16:50

Default images

Komentarišući slučajeve Luke Beograd, MPC-a i drugih preduzeća i atraktivnih lokacija koje nisu prodate na licitaciji, Tadić je rekao da nije na predsedniku zemlje da se time bavi i da je on lično ohrabrio insititucije kao što su ministratsva policije i finansija i inspekcije da otkriju pravu istinu.

“Kada u nekom mediju bude prezentovano da je Beograd zbog toga što sad nema licitacije izgubio dve milijarde evra, s projektovanim cenama iz ko zna koje godine, a da se ne uzima pritom u obzir svetska finansijska kriza koja je oborila cene građevinskog zemljišta svugde u svetu, pa cene i u izgradnji, onda to nije u redu”, ocenio je Tadić.

Podaci koje je B92 koristila kako bi izvela računicu o potencijalnom gubitku po budžet Beograda su iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište, koja nam je dostavila koliko iznosi cena ara kada se zemljište da na licitaciju.

Međutim, u to ne veruje gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

“Moram da vam kažem da nažalost ne govorite istinu, jer kad bi dve i po milijarde vredelo 200 hektara, onda bi ovaj grad bio prebogat”, rekao je gradonačelnik Đilas.

"Sve što smo prodali u gradu je mnogo manje od toga, ali, bez obzira što je manje, to vredi stotine miliona i mi se za to borimo na sudu. Nema tog zaštićenog čoveka u Beogradu koji može da se izvuče ako radi nešto što nije u korist Beograda", rekao je Đilas.

B92 je od Direkcije za gradsko građevinsko zemljište dobio podatke koliko grad zaradi kada se lokacije daju na licitaciji.

Iz Direkcije su nam poslali podatke za nekoliko lokacija po kojima je naprimer ar zemljišta koje je dato na licitaciju u bloku 58 dostigao 130.000 evra po aru.

U poslednjoj emisiji “Insajder” utvrđeno je da je na samo nekoliko lokacija u Beogradu ukupno oko 300 hektara zemljišta grad poterncijalno izgubio milijardu 900 milliona evra zato što zemljište nije išlo na licitaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: