Đilas predsednik beogradskog DS-a

Gradski odbor Demokratske stranke ponovo je izabrao Dragana Đilasa za svog predsednika. Gradonačelnik Beograda najavio je dalji razvoj glavnog grada.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

12:32

Default images

Pod parolom "beograDSka rešenja", demokrate su predstavile rezultate vlasti u glavnom gradu i najavile izgradnju dva mosta, novih škola, obdaništa i domova zdravlja. Demokrate poručuju da Beograd može da pokrene i razvoj ostatka Srbije.

Beogradske demokrate u glamuroznoj atmosferi na svojoj Osmoj sednici izabrali su svoje novo - staro rukovodstvo.

Multimedijalni spektakl, elektronsko glasanje i sjajni papiri zasmetali su lideru demokrata Borisu Tadiću koji je svoje stranačke kolege ukorio i zatražio od njih da politiku vode štedljivije, na "beogradski način".

“Nadam se da sledeći put zapisnik na beogradskoj konferenciji neće biti štampan na kunstdruku koji je skup već će biti štampan na ofset papiru koji će biti jeftin. Dajem tu malu jasnu primedbu kako svugde može da se uštedi i kako nije potrebno da sve deluje skupo i berićetno da bi bilo snažno i moćno”, poručio je Tadić.

U trci bez protivkandidata, za predsednika gradske organizacije reizabran je Dragan Đilas koji je svoje stranačke kolege upoznao sa planovima u sledećem mandatu.

“Most na Adi Ciganliji se gradi, ‘kineski’ most počinje sledeće godine, 12 obdaništa, dve nove škole ćemo sad da otvorimo a dve ćemo da napravimo, dva nova doma zdravlja, mnogo metara kanalizacije i vodovoda - to je ono čime se mi bavimo”, najavio je gradonačelnik Beograda.

Predsednik stranke očekuje od beogradskog odbora da pobedi na sledećim izborima, ali se i kritički osvrnuo na urbanističko stanje u gradu i slučajeve koji su u poslednje vreme uzdrmali javnost.

“Kada u Beogradu danas donesete jednu pogrešnu urbanističku odluku, kada u Beogradu danas nikne jedan ogroman objekat koji umesto da je velelepan i iskazuje naš ukupni potencijal, karakter i kulturu našeg naroda, kada takav objekat svedoči o nečem sasvim drugom, o urušavanju osnovnih vrednosti, kriterijuma onda to nije loše samo za nas građane Beograda, nego to ostaje kao nerešiv problem za sve buduće investitore”, naveo je on.

Demokrate su se na skupštini podsetile da njihova stranka daje predsednika, premijera, gradonačelnike tri najveća grada i vrši vlast u više od 120 opština u Srbiji.

Podršku su i ovoga puta dobile od svojih koalicionih partnera - G17 plus, SPS-a, PUPS-a, SDP-a i SPO-a. Jedino je izostao LDP, stolica namenjena za Dejana Ranđića iz gradskog odbora te stranke ostala je prazna budući da je njegova stranka danas takođe imala sednicu Gradskog odobora, o čemu možete čitati više u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: