Dačić: SPS protiv cepanja države

Koalicija SPS-PUPS-JS neće glasati za Predlog Statuta Vojvodine, niti za bilo koji drugi dokument koji će pocepati Srbiju, izjavio je lider SPS-a Ivica Dačić.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

00:44

Default images

"Naš nacionalni i državni interes je da sačuvamo jedinstvo Srbije. Decentralizacija da, ali jedinstvena i jaka Srbija jedino garantuje opstanak srpskog naroda i države", rekao je Dačić na predizbornoj konvenciji koalicije SPS-PUPS-JS u okviru kampanje za vanredne lokalne izbore u Zemunu.

Dačić je ponovio "da koalicija SPS-PUPS-JS u Skupštini Srbije neće glasati za Predlog Statuta Vojvodine, niti za bilo koji drugi dokument koji će pocepati Srbiju".

"Možemo da prihvatimo samo ono što je u okvirima srpskog Ustava. Autonomija da, ali država u državi ne, nikada više", poručio je Dačić.

Prema njegovim rečima "danas Kosovo i neki drugi krajevi koji su pre 50 i više godina krenuli putem regionalizacije pokušavaju da nametnu nelegalnu secesiju".

Istakavši da Srbija treba da bude regionalizovana, Dačić je ukazao da treba pronaći najbolji model koji će voditi prenosu nekih nadležnosti na lokalne samouprave, ali da taj prenos nikada ne razbije jedinstvo države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: