Dačić: Traje istraga o Crnoj Reci

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je nastavljena istraga finansijskog stanja i načina finasiranja centra za lečenje narkomana Crna Reka.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.05.2009.

14:19

Default images

Dačić je, pre sednice Glavnog odbora socijalista, rekao novinarima da su već podnete krivične prijave protiv odgovornih u centru Crna Reka zbog slučajeva zlostavljanja i torture pojedinih štićenika. Prošle sedmice u medije su dospeli snimci fizičkog zlostavljanja štićenika centra Crna Reka, koji su uznemirili javnost.

Episkop raško-prizrenski Artemije razrešio je dužnosti upravnika tog centra Branislava Peranovića, protiv koga će biti pokrenut crkveno-sudski postupak zbog primene nedopustivih metoda kažnjavanja štićenika centra, a za novog upravnika imenovao jereja Dejana Jakovljevića.

"Ukoliko bi se i ubuduće, pored naše opomene, primenjivali sila i fizičko kažnjavanje štićenika, bili bismo prinuđeni da zabranimo rad ovoga kampa", istakao je vladika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: