Otvoreno Sterijno pozorje

Sterijno pozorje, 54. po redu, na kome će biti izvedeno oko 30 predstava, u domaćoj i stranoj produkciji, otvoreno je sinoć u Novom Sadu i trajaće do 5. juna.

Izvor: B92

Nedelja, 24.05.2009.

00:54

Default images

Sterijno pozorje je otvoreno, novim hitom Pozorišta na terazijama "Briljantin“, umesto planirane takmičarske predstave "Maratonci trče počasni krug“, koja je otkazana zbog povrede glumca Ivana Bosiljčića.

Direktor Sterijinog pozorja Ivan Lalić rekao je da će na ovogodišnjem Sterijinom pozorju, u okviru selekcije nacionalne drame biti izvedeno 16 predstava, među kojima će nekoliko biti premijerno izvedeno.

On takođe kaže da su predstave u okviru inostrane selekcije "Drugovi", mada okrnjene selekcije, biti pravi biseri Sterijinog pozorja.

“Verujem da će 'Komunistički manifest' biti otkrovenje festivala i vrlo je interaktivna predstava koja će biti zanimljiva za gledaoce, 'Turbo folk' predstava iz Rijeke koju smatram za energetsko-paklenu bombu i jedan vizuelni spektakl Tadoša Filipsa predstave Flamingo“, rekao je Lalić.

Izvršni direktor pozorja Miki Radonjić kaže da je u nacionalnoj selekciji osam predstava iz Vojvodine i takmiče se za Sterijinu nagradu, a da su ostale predstave iz Beograda i Srbije.

On kaže da na ovom festivalu u nacionalnoj selekciji prvi put učestvuje Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke sa predstavom Narodni poslanik i predstava "Rodoljupci" pozorišta iz Užica.

Što se tiče i nacionalne i strane selekcije Miki Radonjić kaže da za narednu sezonu treba preipsitai obe selekcije i šta u stvari šira javnost želi od pozorja.

“Neke određene promene će se desiti u glavnom delu programa a i u pratećem delu vezano za inostrane predstave, jer imamo Bitef koji od pre dve godine učestvuje na Sterijinom pozorju, i možda nema potrebe da se množe festivali slične koncepcije.

Direktor Ivan Lalić kaže da Pozorje ima bogatu nacionalnu selekciju i dobar revijalni program i napominje da je ove godine osveženje ambijentalni teatar, a predstave će se igrati na Petrovaradinskoj tvrđavi, Štrandu i na svim javnim površinama od kulturnog značaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: