U gradu ipak bez velikih gužvi

Beograd -- Iako su zbog posete potpredsednika SAD u Beogradu preduzete visoke mere bezbednosti, u toku dana su centralne gradske ulice i mostovi uglavnom bili prohodni.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Iako se očekivalo da će Beograd biti potpuno blokiran zbog dolaska potpredsednika Amerike Džozefa Bajdena, saobraćaj se u toku dana uglavnom neometano odvijao. Mnogi Beograđani su na posao išli peške, a kako su rekli, najviše im je smetalo to što u nekim delovima grada nisu mogli ni da pešače.

Džozef Bajden je sleteo na beogradski aerodorom nešto pre 10 časova specijalnim avionom “er fors 2”, koji su u vazdušnom prostoru Srbije dočekali migovi srpske vojske.

Po sletanju, američkog potpredsednika i njegovu mnogobrojnu pratnju u blindiranim automobilima iz vazduha pratili su helikopteri - prva stanica u poseti Beogradu bila je Palata Srbija.

Mere bezbednosti oko Palate Srbija bile su podignute na najviši stepen. Na krovovima zgrada bivšeg SIV-a i zgrada u Ulici Milentija Popovića tokom jutra bili su raspoređeni snajperi.

Na poljani oko fontane mogli su se videti policajci sa psima i policijska konjička brigada.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na pola sata, a oko zgrade SIV-a nisu mogli da prođu čak ni pešaci.

Da ovog puta nema privilegovanih pokazao je jedan policajac koji nije dozvolio guverneru Narodne banke Srbije, Radovanu Jelašiću, da peške prođe pored Palate Srbija.

Nakon sastanka na Novom Beogradu, delegacija Amerike, uputila se ka Vladi Srbije. Oko 13 časova ulice Kneza Miloša, Nemanjina i most Gazela bili su zatvoreni za saobraćaj.

Oni koji su se u vreme posete Bajdena Vladi Srbije našli na Brankovom mostu kažu da u gradu nije bila velika gužva, a zbog posete američkog potpredsednika mnogi Beograđani krenuli su ranije na posao.

Poluvanredna situacija u Beogradu potrajaće sve do odlaska Bajdena iz Beograda.

Na aerodromu po redu letenja

Na Aerodromu "Nikola Tesla" saobraćaj se za sada odvija prema predviđenom redu letelja, a otkazanih letova i kašnjenja nema, rečeno je Tanjugu na aerodromu.

Planirano je 92 leta, a kao što je predviđeno, jutros su poleteli avioni "Lufthanze" za Minhen i Frankfurt, kao i "Jat ervejza" za Atinu i Rim.

Pripreme za ostale letove su u toku, kažu na aerodromu.

Građani se o polascima i eventualnim izmenama mogu informisati na Internet stranici www.beg.aero, preko turističke agencije ili avio kompanije kojom putuju, kao i u Službi informacija na broj telefona 209 44 44.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 89 idi na stranu