Nema obolelih od novog gripa

Beograd -- U Srbiji do danas nije registrovan nijedan potvrđen slučaj novog gripa, saopštio je Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Izvor: Tanjug
Podeli

U saopštenju je poručeno da putnici u međunarodnom saobraćaju koji se vraćaju iz država u kojima se grip pojavio, ili su bili u kontaktu sa osobama koje su na bilo koji način bile izložene infekciji, treba da aktivno prate svoje zdravstveno stanje.

Ukoliko se sedam dana od povratka javi telesna temperatura iznad 38 stepeni, praćena tegobama organa za disanje, neophodno je da se jave telefonom nadležnom institutu ili zavodu za javno zdravlje na teritoriji svog prebivališta, gde će dobiti sva potrebna uputstva.

Na sajtu Instituta se svakodnevno revidiraju dostupne infomacije o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u svetu i dostupna su stručno-metodološka uputstva za kontrolu unošenja i sprečavanja širenja novog soja virusa gripa A (H1N1) u Srbiji.

Ministarstvo zdravlja Srbije objavilo je listu kontakt -telefona kraj kojih dežuraju epidemiolozi na teritoriji Republike Srbije, spremni da odgovore na sva pitanja u vezi sa pojavom novog gripa. Listu možete preuzeti ovde.

strana 1 od 806 idi na stranu