Romski obrazovni centar u Gračanici

Deca romske zajednice u Gračanici posle škole svakodnevno posećuju i obrazovni centar, u kom im 15 vaspitača i volontera pomaže da što bolje savladaju gradivo.

Izvor: B92

Subota, 16.05.2009.

14:22

Default images

Romski obrazovni centar u Gračanici osnovan je pre osam godina. Ideja je bila da se romskoj deci pomogne, kako bi bili što spremniji za redovnu školsku nastavu. Sa romskom decom predškolskog i školskog uzrasta rade plaćeni vaspitači, ali i volonteri.

Slabo poznavanje srpskog jezika romskoj deci često predstavlja problem u školi. Osim toga mališanima pomažu i kako bi što bolje savladali gradivo.

U romskom obrazovnom centru proveravaju i uspeh romskih mališana u školi. Romski obrazovni centrar svakodnevno posećuje oko 100 mališana.Centar je osnovan zahvaljujući pomoći nevladine organizacije Balkanski suncokreti, a pre dve godine je dobio novi objekat.

Njegovu izgradnju su pomogli lokalna Kancelarija za zajednice i irski bataljon KFOR-a. Za pripadnike romske zajedince u Gračanici ovakav centar ima veliki značaj. U narednom peridu planiraju izgradnju dečjeg igrališta oko centra, a u pripemi je i letnji kamp za romske mališane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: