Dani Sarajeva u Beogradu

U Beogradu je počela treća manifestacija Dani Sarajeva.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2009.

01:08

Default images

Izložbom “Urbani kalendar“ Ajne Zatrić i predstavama “Vremenski tunel“ i “Mortal kombajn“ sinoć su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu otvoreni Dani Sarajeva. Festival organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava, uz podršku Skupštine grada Beorgada.

Direktor Incijative mladih Andrej Nosov kaže da je jedan od osnovnih ciljeva edukacija mladih ljudi, koji o bivšoj Jugoslaviji znaju veoma malo ili ništa.

“Mi smo radili ulične akcije tokom pripreme ovog festivala i fascinantno je, u nekom prostom kvizu na pitanje gde se nalazi Sarajevo, pa ono A, B, C – pod A je bila Bosna i Hercegovina, pod B Hrvatska – ne možete da verujete koliko vrlo mladih ljudi koji su popunjavali taj kviz misli da je Sarajevo u Hrvatskoj“, kaže Nosov.

“Ovo je meni zvučalo kad sam prvi put čuo kao nešto neverovatno, ali to su nove generacije koje dolaze. One s bivšom Jugoslavijom, s BiH, ako hoćete, sa bilo kojim nasleđem nemaju ništa. Oni ne znaju ko je Tito, oni ne znaju šta se dogodilo devedesetih godina“, navodi on.

Dani Sarajeva održavaju se od 14. do 17. maja na više mesta. Tokom četiri dana posetioci će moći da učestvuju u velikom broju panel diskusija koje se između ostalog bave slobodom medija i izražavanja, slobodom kretanja i bezviznim režimom, a planiran je i veliki broj koncerata i DJ nastupa, pozorišnih i filmskih predstava, čiji su autori sarajevski umetnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: