Baku: 13 ubijenih na fakultetu

Azerbejdžan, Baku -- Trinaest osoba je ubijeno na fakultetu u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, kada je napadač počeo da puca na studente, javili su lokalni mediji.

Izvor: Beta
Podeli

Policija je u međuvremenu onesposobila napadača, čije ime nije saopšteno. Ruska agencija Ria novosti navodi da je u pucnjavi stradalo najmanje deset osoba.

Lokalni mediji javljaju da je u napadu, koji se dogodio na prestižnoj Državnoj naftnoj akademiji, povređeno najmanje 15 osoba.

Prema nekim izveštajima koje prenose ruske agencije, u napadu su učestvovala dva napadača, od kojih se jedan ubio, a drugog je kasnije ranila policija.

Kako prenosi Itar-tas, napadač je strani student afro-arapskog porekla.

Prema izveštaju ruske agencije Interfaks, nekoliko stranih studenata se posvađalo, a jedan od njih je izvadio pištolj i počeo da puca u okupljene kolege.

Isti izvor navodi da je napadač ubrzo ušao u zgradu fakulteta i odatle nastavio nasumice da puca na prolaznike.

Svet

Napad na kraljevsku porodicu?

Amsterdam, Apeldorn -- Četiri osobe su poginule kada je automobil uleteo u svečanu povorku povodom holandskog praznika Kraljičin dan. U povorci su bili i članovi kraljevske porodice.

Svet četvrtak 30.04. 17:32 Komentara: 6

Kastro: SAD da učine prvi korak

Havana -- Predsednik Kube Raul Kastro izjavio je da SAD treba da učine prvi korak prema Kubi, ali je dodao da neće pristati na raspravu o kubanskom političkom sistemu.

Svet četvrtak 30.04. 01:35 Komentara: 1

Policija suzavcem protiv radnika

Varšava -- Poljska policija je suzavcem i vodenim topovima rasterala u Varšavi radnike iz Gdanjska koji su hteli da prodru među delegate kongresa Evropske narodne partije.

Svet četvrtak 30.04. 01:09 Komentara: 4

Poginuo nemački vojnik

Kabul -- Jedan nemački vojnik je poginuo a četvorica su ranjena u zasedi pobunjenika u Avganistanu, saopštilo je nemačko ministarstvo odbrane.

Svet četvrtak 30.04. 01:05 Komentara: 6
strana 1 od 212 idi na stranu