Beli šengen i za Kosovo?

Ministarstvo spoljnih poslova će učiniti sve da proces vizne liberalizacije obuhvati celu Srbiju, uključujući i Kosovo, kao i sve njene građane, piše "Danas".

Izvor: Danas

Četvrtak, 30.04.2009.

01:45

Default images

Ministarstvo spoljnih poslova naglašava "da nikakva posebna vizna liberalizacija nije potrebna za građane Srbije, što podrazumeva i građane južne srpske pokrajine", rečeno je ovom listu povodom izjave potpredsednika Evropske komisije Žaka Baroa da će Kosovo biti uključeno u proces vizne liberalizacije, ako ispuni neophodne uslove.

"Kao što je poznato, proces usaglašavanja regulisanja vizne liberalizacije sa Evropskom komisijom je u toku", rečeno je listu "Danas" u tom ministarstvu.

Žak Baro je, najavljujući da će i Kosovo ući u proces ispunjavanja uslova za stupanje na belu šengensku listu, naglasio da će ono u viznoj liberalizaciji imati jednak tretman "kao i ostale zemlje regiona".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: