Cvetković: Verujem u efekte mera

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je da veruje da će usvojene mere dati očekivane efekte i da je povećanje PDV-a poslednja mera koja će se primeniti.

Izvor: Blic

Četvrtak, 30.04.2009.

00:17

Default images

"Kriza je uvek uzrok nezadovoljstva i ne mogu da očekujem aplauze, ali sam potpuno miran jer povlačimo najbolje poteze", izjavio je Cvetković za "Blic".

On je rekao da, nakon rebalansa budžeta, nijedan ministar u vladi nije zadovoljan visinom sredstava u resornom budžetu, ali jeste time da je rebalans, ipak, jednoglasno usvojen.

"Na toj sednici vlade sam rekao da svako može da bira jer je najgore da imate nekoga ko učestvuje u nečemu u šta ne veruje. Rekao sam i da ko nije spreman na odlučne poteze, ima i druge životne opcije. Na moje zadovoljstvo, nije ponuđena nijedna ostavka, nego su svi podigli ruke i glasali za rebalans", rekao je Cvetković.

On je najavio da će broj zaposlenih u državnoj administraciji biti smanjen za deset odsto u narednih devet meseci, ali da sistematski proces smanjenja broja zaposlenih u državnoj upravi može biti sproveden tek pošto se obavi analiza koliko je ljudi zaista potrebno.

Premijer veruje da će EU u junu doneti odluku o eventualnoj viznoj liberalizaciji za građane Srbije i da će vize biti ukinute do kraja godine.

Govoreći o izgradnji "Južnog toka", Cvetković je rekao da izgradnja tog magistralnog gasovoda "nije problematična" i da će se spor Bugarske i Rusije o tom pitanju "pozitivno završiti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: