Još osam sela bez struje

Još osam sela u Kosovsko-pomoravskom okrugu od sinoć je bez električne energije, tako da je ukupno oko 10.000 Srba u tom delu Kosova sada bez struje.

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2009.

11:48

Default images

Reč je o selima Kusce, Stanišor, Straža, Makreš, Velce, Draganac, Grnčar i o delu Vrbovca, izjavio je načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić. On je rekao da je za danas zakazan hitan sastanak sa predsednicima opština tog okruga na kome će biti doneti zaključci o daljim koracima.

"Tema će biti samo struja. Nakon sastanka znaćemo šta ćemo dalje činiti", rekao je Nikolić.

Više od nedelju dana u Kosovskom Pomoravlju su bez struje meštani Šilova, Ropotova, Drenovca, Koloreča, Raniluga i Glogovca.

Zbog višednevnih isključenja struje u Kosovskom Pomoravlju početkom prošlog meseca 14 meštana Šilova je povređeno tokom protesta i sukoba sa pripadnicima Kosovske policijske službe.

Žitelji Šilova su tokom februara i marta više od mesec dana bili bez električne energije.

Buzhala: Struja samo za platiše

Portparol Kosovske energetske korporacije Viktor Buzhala rekao je da je "KEK odlučan da snabdeva električnom energijom samo potrošače koji plaćaju račune za nju".

"Svi oni koji ne plaćaju račune biće isključeni sa mreže električne energije. Mi ne delimo potrošače po etničkoj liniji, nego na one koji plaćaju račune i one koji ne plaćaju", rekao je Buzhala.

On je dodao da neplatiše koriste politiku snabdevanja koju sprovodi KEK i tvrde da je to zbog nacionalne pripadnosti.

Buzhala je istakao da KEK "neprestano pregovara sa svim potrošačima i radi maksimalno na postizanju dogovora kako bi olakšao način plaćanja za sve svoje potrošače".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: