Kolumbija: Zaplenjena tona kokaina

Bogota -- Kolumbijska mornarica saopštila je danas da je zaplenila tonu kokaina u gliseru na otvorenom moru, dva dana nakon otkrića 2,5 tone kokaina u pakovanjima kakaoa.

Izvor: Beta
Podeli

Kokain vredan oko 27 miliona dolara zaplenjen je juče na Pacifiku, u kolumbijskim vodama, u gliseru koji se kretao ka centralnoj Americi, saopštila je mornarica. Osim droge u 45 paketa zaplenjena je i puška F-16, a uhapšene su četiri osobe.

Policija je juče saopštila da je zaplenila 2,5 tone kokaina vrednosti oko 60 miliona dolara u luci Buenaventura, 550 kilometara jugozapadno od Bogote. Droga je bila u pakovanjima kakaoa i bilo je planirano da bude prebačena u Meksiko.

Kolumbija je najveći proizvođač kokaina na svetu, a prema podacima Ujedinjenih nacija, u toj zemlji je prošle godine proizvedeno 600 tona te droge, što je skoro 60 odsto svetske produkcije.

Prema godišnjem izveštaju Kancelarije UN za borbu protiv droge i kriminala, tokom 2008. je za 27 odsto povećana površina na kojoj se uzgaja koka.

Svet

Napad na kraljevsku porodicu?

Amsterdam, Apeldorn -- Četiri osobe su poginule kada je automobil uleteo u svečanu povorku povodom holandskog praznika Kraljičin dan. U povorci su bili i članovi kraljevske porodice.

Svet četvrtak 30.04. 17:32 Komentara: 6

Baku: 13 ubijenih na fakultetu

Azerbejdžan, Baku -- Trinaest osoba je ubijeno na fakultetu u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, kada je napadač počeo da puca na studente, javili su lokalni mediji.

Svet četvrtak 30.04. 11:50 Komentara: 0

Kastro: SAD da učine prvi korak

Havana -- Predsednik Kube Raul Kastro izjavio je da SAD treba da učine prvi korak prema Kubi, ali je dodao da neće pristati na raspravu o kubanskom političkom sistemu.

Svet četvrtak 30.04. 01:35 Komentara: 1

Policija suzavcem protiv radnika

Varšava -- Poljska policija je suzavcem i vodenim topovima rasterala u Varšavi radnike iz Gdanjska koji su hteli da prodru među delegate kongresa Evropske narodne partije.

Svet četvrtak 30.04. 01:09 Komentara: 4
strana 1 od 212 idi na stranu