Veljović: Pomoć u slučaju Pukanić

Direktor policije Milorad Veljović kaže da će, ako bude dovoljno dokaza, biti pokrenuti postupci protiv ljudi koji su eventualno umešani u ubistvo Ive Pukanića.

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2009.

16:20

Default images

"Mislim da taj slučaj nije rasvetljen do kraja i srpska policija će hrvatskim kolegama pomoći u definitivnom rasvetljavanju", rekao je Veljović na konferenciji za novinare tokom radne posete Crnoj Gori.

Kako piše zagrebački "Jutarnji list", na osnovu iskaza svedoka saradnika, Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala će za ubistvo suvlasnika hrvatskog lista "Nacional" Ive Pukanića, kao naručioca ili organizatora, osumnjičiti Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam i za njim raspisati međunarodnu poternicu i odrediti mu pritvor.

Po navodima lista, svedok saradnik je navodno naglasio da je ubistvo Pukanića naručio i organizovao Joca Amsterdam koji je za to angažovao Slobodana Đurovića i Roberta Matanića, a u celu priču je bio upleten i Milenko Kuzmanović, koji je pušten nakon jednomesečnog pritvora zbog nedostatka dokaza.

Komentarišući pisanje hrvatskih medija da je istragu o ubistvu Pukanića hrvatska policija ponovo usmerila na Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, Veljović je rekao da srpska policija mora da poštuje Ustav koji ne dozvoljava izručenje državljana Srbije.

On je rekao je srpska policija hrvatskim kolegama, sa kojima, kako je ocenio, ima izuzetnu saradnju, jednim delom već pomogla u rasvetljavanju ubistva Pukanića.

Delegacija MUP-a Srbije boravi danas i sutra u Crnoj Gori, gde s direktorom crnogorske policije Veselinom Veljovićem i drugim predstavnicima MUP-a razgovara o saradnji između dve policije, borbi protiv organizovanog kriminala i kontroli granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: