Grčki student pucao na kolege

Atina -- Jedan grčki student pucao je i ranio svog kolegu i još dvoje radnika u školi za obuku nezaposlenih u Atini, a zatim izvršio samoubistvo.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

On je nekoliko sati pre napada na internetu objavio upozorenje i svoje slike sa oružjem, saopštila je večeras policija. Devetnaestogodišnji napadač sa dva pištolja i nožem otvorio je vatru u školi za obuku nezaposlenih koju je pohađao, tokom bekstva ranio dvojicu građana i zatim pucao sebi u glavu, saopštile su vlasti.

Kako je navedeno, jedan učenik je teško ranjen u grudi, a lakše su ranjena dvojica prodavaca obližnje samousluge koji su na ulici pokušali da zaustave begunca.

Napadač je ostavio poruku u kojoj je optužio druge đake svoje škole da ga omalovažavaju, i poruku na sajtu za druženje.

"Nemam više razloga da živim. Ali, na vašu nesreću, previše sam sebičan da ostavim i vas da živite", napisao je on u poruci.

"Za mene ste svi vi đubre... Koga god vidim 10. aprila ujutru, odmah će postati meta", piše dalje i dodaje da ga je "odbacio" neko koga je voleo.

Policija je potvrdila da je napadač Dimitris Patmanidis, Grk koji se doselio iz Abhazije oko tri sata pred napad na internetu postavio 17 fotografija, među kojima i svoje slike sa oružjem uperenim u kameru.

Policija je zaplenila kompjuter iz njegovog stana i saopštila da nastoji da utvrdi gde je nabavio oružje.

Kako se navodi, policija iz tona njegovih poruka i toga što je imao dva pištolja i 66 9-milimetarskih metaka, zaključuje da je napadač planirao da ubije veći broj ljudi.

strana 1 od 829 idi na stranu