Udavio se unuk Morgana Cvangiraja

Dvogodišnji unuk premijera Zimbabvea Morgana Cvangiraja udavio se u bazenu, samo mesec dana nakon što je Cvangiraj u saobraćajnom udesu izgubio suprugu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.04.2009.

17:48

Default images

Portparol premijera Džejms Maridadi je naveo da je Cvangiraj napustio sastanak vlade pošto je čuo za nesrećenu vest. Zvaničnik Cvangirajevog Pokreta za demokratske promene (MDC) izjavio je da se dvogodišnji Šon udavio u bazenu u kući premijera u Harareu.

Supruga premijera Zimbabvea, Suzan, poginula je 6. marta u saobraćajnoj nesreći, a tom prilikom Cvangiraj je lakše povređen.

Samo dva dana pre nesreće, Cvangiraj je održao prvi govor pred parlamentom posle polaganja zakletve, nakon što je formirao vladu nacionalnog jedinstva sa predsednikom Zimbabvea Robertom Mugabeom.

Cvangiraj (57) je bio 31 godinu u braku sa Suzan, sa kojom ima šestoro dece.

Iako se nije aktivno bavila politikom, Suzan je bila velika podrška Cvangiraju i tokom protekle decenije se često pojavljivala sa suprugom na partijskim mitinzima.

Premijer Zimbabvea se 1. aprila vratio na posao posle perioda žalosti za svojom ženom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: