Visoke peći privremeno staju

Smederevo -- Smederevska železara "Ju-Es stil Srbija" najavila je da će početkom aprila privremeno obustaviti rad obe visoke peći, čeličane i pogona Konti.

Izvor: Beta
Podeli

Direktor za komunikacije "Ju-Es stila" u Srbiji Nemanja Brković kazao je da će topla valjaonica, hladna valjaonica i Fabrika belih limova u Šapcu nastaviti proizvodnju smanjenim intenzitetom.

Brković je naveo da će poluproizvodi od čelika za tu završnu proizvodnju biti obezbeđeni iz zaliha i iz slovačke železare Košice, koja takođe radi sa smanjenim kapacitetom.

Svetska ekonomska kriza znatno je uticala na industriju i tržište čelika, naveo je on i dodao da je zbog toga krajem prošle godine kompanija prilagodila proizvodnju potrebama kupaca.

“Nastavićemo da proizvodimo tim tempom i tokom prva tri meseca 2009. godine", rekao je Brković.

On je podsetio da je krajem 2008. američka korporacija “Ju-Es stil” odlučila da konsoliduje proizvodnju u Evropi, tako što će privremeno da obustavi rad primarne proizvodnje u Srbiji.

“Ju-Es stil” je početkom marta skratio radnu nedelju u Srbiji sa četiri na pet dana.

Američka kompanija “Ju-Es stil” je 2003. godine kupila, putem stečaja, nekadašnji "Sartid", a sada u Srbiji zapošljava oko 6.000 radnika u pogonima u Smederevu, Šapcu i Kučevu.

strana 1 od 828 idi na stranu