Visoke peći privremeno staju

Smederevska železara "Ju-Es stil Srbija" najavila je da će početkom aprila privremeno obustaviti rad obe visoke peći, čeličane i pogona Konti.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2009.

17:31

Default images

Direktor za komunikacije "Ju-Es stila" u Srbiji Nemanja Brković kazao je da će topla valjaonica, hladna valjaonica i Fabrika belih limova u Šapcu nastaviti proizvodnju smanjenim intenzitetom.

Brković je naveo da će poluproizvodi od čelika za tu završnu proizvodnju biti obezbeđeni iz zaliha i iz slovačke železare Košice, koja takođe radi sa smanjenim kapacitetom.

Svetska ekonomska kriza znatno je uticala na industriju i tržište čelika, naveo je on i dodao da je zbog toga krajem prošle godine kompanija prilagodila proizvodnju potrebama kupaca.

“Nastavićemo da proizvodimo tim tempom i tokom prva tri meseca 2009. godine", rekao je Brković.

On je podsetio da je krajem 2008. američka korporacija “Ju-Es stil” odlučila da konsoliduje proizvodnju u Evropi, tako što će privremeno da obustavi rad primarne proizvodnje u Srbiji.

“Ju-Es stil” je početkom marta skratio radnu nedelju u Srbiji sa četiri na pet dana.

Američka kompanija “Ju-Es stil” je 2003. godine kupila, putem stečaja, nekadašnji "Sartid", a sada u Srbiji zapošljava oko 6.000 radnika u pogonima u Smederevu, Šapcu i Kučevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: