Prvi "punto" iz Kragujevca

Prvi “punto klasik“ sa oznakom Fijata, iz probne serije od 35 automobila, sišao je danas sa proizvodne trake u kragujevačkoj “Zastavi”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2009.

15:08

Default images

Bez pompe, ali uz veliku pažnju medija, predsednik Upravnog odbora “Fijat automobili Srbija” Đovani de Filipis obilazeći proizvodne linije najavio je da će prvi kontingent "punta", u bež boji, kupcima biti isporučen polovinom aprila.

Automobilima probne serije sa oznakom “punto klasik” predstoji provera kvaliteta.

Planom je predviđeno da se u narednih mesec dana sklapa oko 100 vozila u smeni, a na tim poslovima, u skladu sa trenutnim obimom posla, angažovano je 500 radnika.

“Pokušaće se da se što pre udovolji svim zahtevima kupaca. Vi ste sami preneli povratnu informaciju sa tržišta da ima negde oko 19.000 zahteva za kupovinom vozila. Zbog toga se razmatra mogućnost da se ta količina vozila u što kraćem periodu isporuči kupcima”, kaže direktor "Zastava auta" Zoran Bogdanović.

Prema rečima predsednika Upravnog odbora “Fijat automobila Srbija” Đovanija de Filipisa, kupci će prva vozila dobiti polovinom aprila, a u međuvremenu će biti investirano u unapeređenje proizvodnih kapaciteta.

“Završili smo proveru kvaliteta svih automobila i potvrđujemo da će prvi automobili izaći sa trake polovinom aprila, kada će čitav proces biti završen. Investiramo u modernizaciju linije za proizvodnju, kao i u farbaru, kako bismo podigli kvalitet, ali i kvantitet automobila koje proizvodimo”, najavljuje De Filipis.

S obzirom na to da 31. marta ističe ugovorom predviđeni rok za uplatu 200 miliona evra osnivačkog kapitala od strane italijanskog partnera, novinare je zanimalo da li će se to i dogoditi.

“Ono što je danas imamo jeste da ćemo u skladu sa time povećati broj vozila koji će se proizvoditi u odnosu na prvobitne planove koje smo imali , a to je negde oko 4.500 vozila”, kaže savetnik u Agenciji za privatizaciju Aleksandar Ljubić.

“Planiramo da broj vozila dostigne 15.000 i da povećamo iznad 15.000 vozila, koje ćemo proizvoditi na godišnjem nivou. U svakom slučaju, ono što mogu da uverim sve - da ko god želi da dođe do svoga automobila neće biti uskraćen za automobil”, uverava on.

Očekuje se da će obim proizvodnje na godišnjem nivou biti znatno veći od planiranog, a projekcije govore da bi taj brojmogao iznositi i više od 15.000 vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: