Prinudni odmori u KAP-u

Podgorica -- Kombinat alumunijuma Podgorica (KAP) poslaće u aprilu na prinudni odmor oko 450 radnika, saopštila je uprava tog preduzeća.

Izvor: Beta
Podeli

U saopštenju se ne navodi koliko će radnici ostati na prinudnom odmoru, tokom kojeg će, kako se navodi, dobijati 80 odsto osnovne zarade. Najviše radnika na prinudni odmor biće poslato iz organizacione celine Održavanje - 151, navodi se u saopštenju KAP-a, čiji je većinski vlasnik ruski biznismen Oleg Deripaska.

Iz proizvodnje aluminijuma na prinudni odmor će ići 127 radnika, iz fabrike glinice 29, kontrole kvaliteta 14, komercijalnog sektora 36, finansijskog sektora 13, iz kadrovskog sektora 31, iz pravnog sektora jedan zaposleni, iz sektora opštih poslova osam, a iz fabrike anoda 43 zaposlena.

"Kriterijumi kojim su se direktori organizacionih celina vodili prilikom utvrđivanja zaposlenih koji će biti upućeni na prinudni odmor su broj radnika potrebnih za proizvodnju na postojećem nivou, kao i odnos zaposlenog prema radnim zadacima i radu", navodi se u saopštenju uprave.

KAP od početka godine proizvodi sa polovinom kapaciteta, što predstavlja godišnju proizvodnju od 60 hiljada tona.

Kombinat zapošljava 2.100 radnika, a prosečna februarska zarada bila je 804 evra.

KAP je 2005. godine prodat grupi EN plus iz sastava Bejzik elementa Olega Deripaske.

strana 1 od 76 idi na stranu