Sudije traže veću zaštitu

Zaječar -- Društvo sudija Srbije iz Zaječara traži da u objektima gde žive sudije bude uveden video nadzor i veća zaštita.

Izvor: Beta
Podeli

Predsednica odeljenja Društva sudija Srbije u Zaječaru Biljana Cvetković rekla je da je neophodno povećati bezbednost sudija van zgrade suda, i da se ona lično "ne oseća bezbednom van radnog mesta".

"Bezbedan sudije je nezavisan sudija", istakla je ona.

Cvetkovićeva je podsetila da je zaječarsko odeljenje društva sudija još pre godinu dana predložilo da se uvede sistem video nadzora na stambenim objektima sudija.

Prošle godine je od povreda zadobijenih od eksplozije bombe nastradao predsednik Opštinskog suda u Knjaževcu Dragiša Cvejić.

Kriminalistička policija privela je Ljubišu Tošića iz Knjaževca zbog osnovane sumnje da je 25. marta postavio eksplozivnu napravu na vratima stana starešine Opštinskog veća za prekršaje u Knjaževcu od čije je ekslpozije nastradala njegova supruga Radica.

Stambena zgrada u kojoj je stanovala porodica Lukić, nije imala ni video sistem ni interfon.

Društvo

Koncerti za decu Svratišta

Beograd -- Opština Stari grad i Centar lepih umetnosti "Gvarnerijus" od aprila do juna organizovaće četiri humanitarna koncerta za decu koja posećuju Svratište u Krfskoj.

Društvo utorak 31.03. 18:34 Komentara: 0

Zemljotres u Sarajevu

Sarajevo -- Jutros je građane šireg područja Sarajeva probudio jak zemljotres, koji je izazvao veliku paniku i strah, ali nije bilo povređenih, javlja Dnevni avaz.

Društvo utorak 31.03. 12:18 Komentara: 0
strana 1 od 83 idi na stranu