Nagrade za odgovorno poslovanje

Privredna komora Srbije danas je dodelila nagrade za društveno odgovorno poslovanje. Jedna od nagrađenih kompanija je i B92.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2009.

18:50

Default images

Prva nagrada dodeljena je proizvođaču dečje obuće Obuća Pavle iz Bele Palanke i proizvođaču posuđa Metalac iz Gornjeg Milanovca. Kako je rečeno na dodeli nagrada, nagrađeni u kategoriji velikih preduzeća, Metalac, nagradu je dobio za uspostavljanje sistema otpadnih voda, a ulagao je i u unapređenje sportskih aktivnosti u Gornjem Milanovcu i u podsticanje nataliteta.

Prvoplasirani u kategoriji malih i srednjih preduzeća, Obuća Pavle, nagrađen je za akciju "brže do posla" tokom koje je uz pomoć Evropske unije u 2008. godini sproveo obuku 70 nezaposlenih osoba iz Bele Palanke, od kojih sada 53 rade u tom preduzeću.

Kako je navedeno, cipele koje su proizvedene tokom obuke donirane su socijalno ugroženim porodicama.

Metalac i Obuća Pavle moći će na proizvodima i promotivnim materijalima da nose oznaku da su društveno odgovorne kompanije.

Pored toga, Privredna komora Srbije će nagraditi Metalac medijskom promocijom, a Obuću Pavle nastupom na jednoj sajamskoj manifestaciji koju ta firma iz Bele Palanke odabere.

Na konkurs se prijavilo ukupno 85 preduzeća, nagrade se dodeljuju od prošle godine u dvema kategorijama - velikih i malih i srednjih preduzeća, a planirano je da se od naredne godine dodeljuju svake dve godine.

Drugoplasirana kompanija u kategoriji velikih preduzeća je Radio-televizija B92 - nagradu je dobila za borbu protiv raka dojke i prikupljanje sredstava za nabavku pokretnog mamografa za rano otkrivanje te bolesti, dok je trećeplasirani konditor Soko Nada Štark.

Direktor B92 Veran Matić kazao je da se očekuje da će pokretni mamograf stići u Srbiju za dve sedmice i da će u maju početi da se koristi.

U kategoriji malih i srednjih preduzeća drugo mesto zauzela je informatička firma Božić i sinovi za promociju reciklaže elektronskog otpada, a treće mesto zauzela je Specijalna bolnica Ivanjica za akciju "do 15. godine nijedan neplivač".

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić kazao je prilikom dodele nagrada da je društvena odgovornost kompanija u Srbiji u prošlosti bila razvijenija nego danas, o čemu, kako je kazao, svedoče brojne zadužbine u centru Beograda i drugim delovima zemlje.

On je ocenio da društveno odgovorno poslovanje iziskuje mnogo volje, a ne novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: