Federacija muzičara - šokirana

Beograd -- Generalni sekretar FIM Benua Mašuel u pismu Mirku Cvetkoviću kaže da je "izuzetno zabrinut zbog materijalne situacije u Beogradskoj filharmoniji".

Izvor: FoNet
Podeli

Muzičari koji su zaposleni u Beogradskoj filharmoniji i koji joj poklanjaju sav svoj talenat su, u velikoj meri, tvorci njene međunarodne reputacije, kaže se u pismu Međunarodne federacije muzičara.

Oni nisu samo osnovni umetnički resurs, već i osnova na kojoj se, sezonu za sezonom, zasniva rad i gradi ugled ovog orkestra.

"Međunarodna federacija muzičara, koja zastupa stotine hiljada muzičara iz celog sveta, šokirana je činjenicom da profesionalni muzičari zaposleni u ovoj značajnoj instituciji nisu plaćeni u skladu sa svojim sposobnostima i talentom, što ni približno ne odgovara evropskim i
međunarodnim standardima.

Verujemo, i želimo da verujemo, da će biti učinjeno sve da muzičari koji donose slavu ovom orkestru u kratkom roku dobiju adekvatno priznanje i poštovanje koje im pripada.

Međunarodna zajednica umetnika i ljubitelja muzike ne bi razumela nedostatak sluha za ove zahteve", kaže se u pismu FIM premijeru Cvetkoviću.

Društvo

Koncerti za decu Svratišta

Beograd -- Opština Stari grad i Centar lepih umetnosti "Gvarnerijus" od aprila do juna organizovaće četiri humanitarna koncerta za decu koja posećuju Svratište u Krfskoj.

Društvo utorak 31.03. 18:34 Komentara: 0

Zemljotres u Sarajevu

Sarajevo -- Jutros je građane šireg područja Sarajeva probudio jak zemljotres, koji je izazvao veliku paniku i strah, ali nije bilo povređenih, javlja Dnevni avaz.

Društvo utorak 31.03. 12:18 Komentara: 0
strana 1 od 83 idi na stranu