Sažem investira u EI Niš

Niš -- Vlada Srbije i Grad Niš potpisali su sa francuskom kompanijom Sažem protokol o saradnji kojim su predviđene investicije u nišku elektronsku industriju.

Izvor: B92
Podeli

Predviđeno je da u Nišu bude otvaren pogon za proizvodnju električnih brojila francuske kompanije. Potpredsednik Vlade Božidar Đelić je nakon potpisivanja protokola izjavio da će Sažem u prvoj godini investirati milion evra u fabriku, da će tokom pet godina biti uloženo najmanje šest miliona evra i zaposleno 250 radnika.

“Mogućnosti su velike. Naravno, ne samo za zajednički rad u domenu električnih brojila, gde su jedan od svetskih lidera, i to ne samo za naše tržište, gde će se učestvovati na jednom otvorenom načinu kroz tendere koje će organizovati EPS, nego i za proizvodnju električnih brojila za ceo region , za Grčku, za Bugarsku, a radićemo na tome da se ovde proizvodi i za Rusiju i bivši Sovjetski Savez”, kaže Đelić.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović izrazio je očekivanje da će razvijanjem Sažemovog ulaganja u Nišu omogućiti da se privuku grinfild investicije odnosno ulaganja u izgradnju novih pogona u tom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 871 idi na stranu