Novi predlog Hrvatskoj i Sloveniji

Komesar EU za proširenje Oli Ren predstavio je novi predlog za rešavanje graničnog spora Slovenije i Hrvatske koji je blokirao pridruživanje Hrvatske Uniji.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2009.

01:13

Default images

Ren je izjavio da će dve strane razmotriti predlog i da planiraju da se sastanu sledeće nedelje. Detalji tog predloga nisu obelodanjeni.

Ren je dodao da Evropska komisija spor Slovenije i Hrvatske smatra bilateralnim pitanjem, ali da će pokušati da posreduje kako bi održala pridruživanje Hrvatske u vreme dok opada podrška širenju Unije.

Ren je na konferenciji za novinare rekao da nisu izgubljene šanse da Hrvatska pristupne pregovore završi 2009. godine, ali je ocenio da "sat otkucava" i pozvao Zagreb da nastavi sprovođenje neophodnih reformi.

O sporu Ljubljane i Zagreba, kao i o širim planovima za proširenje EU na zapadnom Balkanu, biće reči i na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica EU u petak i subotu u Češkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: