Humanitarni koncert za drugarice

Učenici gimnazije "Sveti Sava" organizovali su koncert u Beogradu kako bi prikupili pomoć za dve drugarice koje uz školu moraju da rade.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2009.

01:17

Default images

U klubu "Kuglaš" u Đušinoj ulici u Beogradu, održan je humanitarni koncert nekoliko beogradskih srednjoškolskih bendova. Novac prikupljen od ulaznica biće poklonjen dvema učenicama gimnazije “Sveti Sava“, koje moraju da rade da bi prehranile porodicu.

Naime, dve učenice ove gimnazije posle škole rade da bi njihove porodice mogle da prežive, jer su njihove majke, jedine koje su u porodici zarađivale, izgubile posao.

Na koncertu je nastupilo šest srednjoškolskih bendova.

“Nas je motivisalo da sviramo, jer mi volimo da pomažemo ljudima kojima treba pomoć“, kaže Dorijan Dobrić iz benda NSB.

“Pošto je humanitarna svirka, hteli smo da organizujemo nešto povodom humanitarne akcije, ali sticajem okolnosti, da kažem, na neki način da se pročujemo. Ali, više zbog humanitarnosti“, kaže Milan Arambašić iz benda OK.

Gimnazijalcima je u u organizaciji koncerta pomogla i Kancelarija za mlade opštine Savski venac.

“S obzirom da je Kancelarija nastala sa ciljem da pomaže inicijative mladih i da podrži njihovo što aktivnije učešće u društvenom životu Savskog venca, podržavamo sve kvalitetne akcije, pa tako i ovu“, kaže Emilija Jovanović iz Kancelarije za mlade Savski venac.

Gimanazijalci žele da prodajom 400 karata za koncert prikupe 60.000 dinara. Tim novcem njihove drugarice bi mogle da plate spremanje prijemnog ispita ili da kupe hranu i bar jedno vreme na miru uče.

Ostaje da se nadamo da u vreme ekonomske krize ovo neće ostati usamljen primer solidarnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: