Slučaj Perfekta:Tužilaštvo odlučuje

Beograd -- Tužilaštvo treba da odluči da li će podići optužnicu protiv četvoro osumnjičenih iz očne klinike “Perfekta”, koji se terete za smrt trogodišnje Anje Grahovac.

Izvor: Tanjug
Podeli

Okružni sud u Beogradu okončao je istragu, a prema rečima portparolke tog suda Ivane Ramić, predmet je dostavljen tužilaštvutokom prošle sedmice. Tužilaštvo sada treba da odluči da li će protiv osumnjičenih podići optužnicu, zatražiti dopunu istrage ili odustati od krivičnog gonjenja.

Anja Grahovac operisala je kataraktu 21. maja 2007. godine u privatnoj bolnici "Perfekta", a operaciju su obavili lekari ordinacije "Ilić". Devojčica je posle intervencije pala u komu, a preminula je 4. juna.

Za smrt trgodišnje Anje osumnjičeni su anesteziolog Stanoje Glišić, vođa hirurškog tima Boždar Ilić, koji je i suvlasnik očne ordinacije "Ilić", serviser aparata za dovod kiseonika Milan Vasiljević i vlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinović, koji je ordinaciji "Ilić" ustupio prostorije.

Sudu je krajem prošle godine dostavljen nalaz i mišljenje veštaka Medicinskog fakulteta u Beogradu o ispravnosti aparata za dovod kiseonika koji su korišćeni tokom operacije devojčice u privatnoj bolnici “Perfekta”, a saslušani su i brojni svedoci.

Info

strana 1 od 872 idi na stranu