Opstrukcija procesa protiv lekara?

Kragujevac -- Roditelji troipogodišnje Mile Andrić, preminule pre 11 godina, uvereni su da se vrši opstrukcija procesa koji se vodi protiv lekara čiji je ona bila pacijent.

Izvor: B92
Podeli

Roditelji preminule troipogodišnje Mile Andrić, posle 11 godina od smrti svog deteta i devet godina sudskog postupka, prvi put su se obratili javnosti izražavajući sumnju da postoji opstrukcija procesa koji se vodi protiv hirurga Nebojše Zlatanovića, čiji je pacijent bila njihova ćerka.

Otvorenim pismom obratili su se kragujevačkim pravosudnim organima, predsednici Vrhovnog suda, Srpskom lekarskom društvu i Lekarskoj komori.

Troipogodišnja Mila Andrić preminula je zbog, kako roditelji smatraju, nesavesnog lečenja troje lekara.

Dvoje okrivljenih infektologa, Predrag Čanović i Ljiljana Nešić oslobođeni su krivice, dok je hirurg Nebojša Zlatanović osuđen nepravnosnažno na osam meseci zatvora.

Presudu Zlatanoviću prošle godine poništio je kragujevački Okružni sud i suđenje okrivljenom je ponovljeno.

U kragujevačkom opštinskom sudu tvrde da suđenje nije moglo ranije biti okončano, jer se čekalo na postupak skidanja poslaničkog imuniteta jednom od okrivljenih, zatim su veštaci otišli u penziju, pa je vreme gubljeno i na formiranje novog sudsko-medicinskog odbora i prikupljanje medicinske građe.

Na sve ovo, izgubljene su četiri godine.

Komentarišući mogućnost opstrukcije postupka, predsednik Opštinskog suda Žarko Stevanović kaže da je usled nedolaska okrivljenog uvek dostavljana formalno uredna medicinska dokumentacija.

Roditelji preminule Mile postavljaju javno pitanje, kako je moguće da okrivljeni Zlatanović koji je nepravosnažno osuđen na osam meseci zatvora, predsedava Sekcijom dečije hirurgije i dobije licencu Lekarske komore.

Oni kažu da im je jedini interes da se sazna istina o smrti njihovog deteta, ali i da se spreči ponavljanje ovakvih tragedija.

strana 1 od 871 idi na stranu